Overpeinzingen

Dat is ook heel wat waard

Vroeg uit de veren gisterenochtend omdat er schimmelwerende verf gehaald moest worden voor het badkamerplafond. Omdat dat op het industrieterrein was, kon ik ook direct het kattegrit en het anallergic kattenvoer voor Pluis meenemen. Douchen was voor later, opdat de badkamer lekker droog bleef. Zoonlief was er al om half twaalf en ging onmiddellijk voortvarend te werk. Afplakken en aan de slag. Tussendoor belde schoondochter. Ze haalde het net niet om dochterlief met een vriendinnetje van school te halen. Lief had de kleine blauwe prins net volgeplompt met de resten van de oude badkamerkast dus mocht ik het enorme bakbeest van zoonlief meenemen om ze te halen. Ondertussen had ik al de voorbereidingen voor een heerlijke soep voor na de werkzaamheden opgezet. Dat kon rustig pruttelen.

De nieuwe auto had strak afgestelde remmen, die onmiddellijk de auto stilzetten. Dat werd even aftasten hoe te handelen. Een auto moet je aanvoelen en met moed, beleid en trouw kwam ik een heel eind. De dametjes waren er klaar voor. Ik was net op tijd bij school, waar de kleine dribbel werd opgehaald door mijn lieve schoonzoon en zijn Franse Pa. Knuffies en kusjes voor de twee kleinzonen, die achterbleven en wij gingen opnieuw op pad. De auto is heel sensitief en reageert op wandelaars achter de auto, op aankomend verkeer, het is een makkie. Wel altijd op blijven letten natuurlijk.

De meisjes moesten naar het huis van zoonlief en daar kon ik meteen al zijn werk bewonderen. Alle kamers waren bijna klaar op de zolder na, die ook al opschoot. Ze hebben prachtige aardetinten voor de babykamer gebruikt. Heerlijk om eens niet te zwelgen in roze en blauw, iets waar mijn kinderen nooit erg mee in de weer geweest zijn. De dametjes trokken zich terug op de slaapkamer om een verkleedpartijtje op touw te zetten. Schoondochter kwam net op tijd thuis om te waarschuwen dat niet alles overhoop gehaald moest worden.

Terug naar huis. Het plafond was al stralend wit en de tegels geboend, nu konden de kasten op hun plek. Keurige badkamer, eenvoudig maar doeltreffend en geen spoortje schimmel meer te zien. Zoonlief at een kom soep met ons mee en ging daarna huiswaarts. Wij brachten de oude kastresten naar de stort en een kledingrekje naar de kringloop en zochten bij het grote warenhuis waar alles voor een habbekrats ligt, naar een nieuw douchegordijn en een afvalemmertje. Gevonden en de badkamer afgestyled met nog een plantje op de kast, de handdoeken en wat spullen erin, en klaar waren we.

Het was een goed gevoel. Soda is nu verheven tot schoonmaakmiddel nummer één. De badkamer is weer bijna toonbaar op de kozijnen na, die de woningbouwvereniging moet aanpakken en wij zijn blij met deze nieuwe renovatie, zodat stap voor stap het huis zich voegt naar onze wensen.

Vandaag is het wachten op de nieuwe auto. Die wordt vanmiddag gebracht. Dan is het zaak om de kleine blauwe netjes op te leveren en alle papieren in orde te maken. Dat wordt zoeken, want door kleine volksverhuizingen van mijn kasten naar het tuinhuis, ben ik mijn belangrijke plek van de papieren een beetje kwijtgeraakt. Nooit een saai moment in huize Jan Steen. Stel je voor dat alles van een leien dakje ging.

Zo blijven we van de straat en lekker bezig en dat is ook heel wat waard.