Uncategorized

Alles sal reg kom

Het was acht minuten voor zes in de ochtend, toen duif ontwaakte. Buiten begon het eindelijk wat lichter te worden. Echte zomerochtenden lagen achter ons. Met minieme regenval zou een ritje naar de tuin noodzakelijk zijn, maar er staan voor vandaag andere bezigheden op het programma.

IMG_5150

Gisteren gingen we naar het nieuwe appartement van zus kijken en naar de resultaten van het werk van de jongens, die er met drilboor en sloophamers aan de slag waren geweest. Dwars door de puinhoop heen was te zien dat het straks een juweeltje van licht en ruimte zal zijn. Dit nieuwe huis gooit haar hele ziel en zaligheid open en roept al van ver. Park vlakbij en geen doorgaande autoweg onder het huis zijn de voordelen op het oude. Hier valt op het balkon te zitten en te luisteren naar het kwinkeleren van de vogels in de  bomen achter het huis.

Daarna, voor het eerst sinds jaren, mee naar de woonboulevard voor andere zus, die een wanddecoratie zocht, dat zou passen bij haar vernieuwde interieur. Hoe anders waren de winkels, dan in de jaren tachtig en negentig toen ik er kwam. Destijds moest er wel eens wat aangevuld moest worden, omdat in een gezin met vijf kinderen nou eenmaal niet alles een eeuwig leven had. Het meeste kwam  uit de kringloop waar ik werkte. De sport van het recyclen zat er al vroeg in. Bovendien leverden de tochten langs het grofvuil soms juweeltjes op. Met de kinderen op eigen benen begon het grote afbouwen en eerder weggeven of wegdoen dan nog kopen. Maar de drie zussen zijn allemaal binnen een paar jaar naar een nieuw appartement verhuisd en dan is er ruimte voor een ommezwaai naar bijvoorbeeld een nieuwe stijl. Er overheerste in de vijf winkels waar we ideeën wilden opdoen vooral de luxe. Zelfs een grote karpervijver ontbrak niet bij een van hen.

IMG_5160

De kleuren moesten matchen. Sienna was een voorwaarde en een vleug van blauw voor een nog lege muur. Wanddecoraties waren er te kust en te keur. Het was wandelen op een andere planeet, als je normaliter nooit bezig bent met dergelijke tijdsbesteding. Overal personeel in overvloed dat knikkend te kennen gaf dat je gezien werd. ‘Alice in wonderland’. Zo voelde het. Zuslief vond twee dingen waar ze weg van was en we konden het zo mee nemen. Als een volleerde pakjesdrager slingerde ze de doos op haar hoofd en wandelde de winkel uit, zus twee kwam erachter aan met een onhandig formaat om te zeulen en ik werd gespaard. De hitte sloeg loom neer. Opgewekt om iets wat het ei van Columbus leek, gingen we het vieren bij een nieuw restaurant aan het fort. Bij de brug ernaar toe was het een drukte van belang. Daar werd gezwommen in de Vaartsche Rijn en dromde jeugd om elkaar heen. Lichtzinnigheid vermengde zich met het opspattende water bij het duiken van de ophaalbrug.

IMG_5165

Het restaurant was dicht, het uitzicht prachtig, een volmaakte stilte op het lege terras tussen de waterpartijen met leliebladeren. Bij de volgende stek hadden we meer succes. We konden ter plekke reserveren en aanschuiven. Aan de overkant van de sloot liepen kuddes paarden in de weilanden. Geen autoweg te horen, slechts gakkende ganzen op hun vlucht en het plonzen van de vissen in het water.

IMG_5170   IMG_5169

Langzaam zakte de boulevard uit mijn systeem. Bij thuiskomst appte zus dat manlief moest wennen aan het een en de ander niet het juiste blauw was. Op het oog iets aanschaffen is moeilijk, maar geen nood. Hun huis ademt harmonie. Alles sal reg kom.

3 gedachten over “Alles sal reg kom

    1. Nee hé Lieve, gelukkig niet, anders zouden we nooit meer iets aanschaffen na de eerste keer. Het was leuk, evengoed een uitstapje, omdat het zelden voorkomt. 😉

      Like

Reacties zijn gesloten.