Uncategorized

In volle glorie

Vriendin opgehaald voor een lunch op de tuin. Het werd extra leuk toen bleek dat ze daar nog nooit was geweest. Het zwarte barrel, als vervanger van de kleine blauwe deze vier dagen, en ik, konden niet goed aan elkaar wennen. Hij sputterde tegen en ik mopperdemopperde er mee door. Bij het optrekken deed hij of ie een racewagen van het eerste soort was en gaf een berg aan geluid. Door de diepliggende zittingen kwam ik, voor mijn gevoel, net met mijn hoofd boven het dashbord uit.

Vriendin stond al klaar. Eerst naar de supermarkt om lekkere verwen-dingen te halen en vriendin mocht kiezen. Twee heerlijke broodjes, botergoud, een peren, frambozen aardbeiensapje en lang niet gegeten beleg waren de voorbodes voor een klein feest. Af en toe spetterde er een druppeltje naar beneden. Het zou de pet niet kreuken.

019

Vriendin had er onder andere voor gezorgd dat de Bernagie bewaarheid kon worden met het geld dat op mijn grote afscheidsfeest op school werd gegeven. Ze had de hele avond met een soort vogelhuisje op haar rug gelopen,waar geld in gedoneerd kon worden. Een jaar lang heb ik dat extraatje bewaard in hetzelfde blik bij alle bedankbrieven en mooie kaarten. Aan het begin van dit jaar kon ik er de ramen voor de hut mee bekostigen. Geen kleinigheid. Dubbelglas en extra groot. Nu was ze eindelijk bij machte om een en ander te bewonderen.  De prachtige wagen met haar houten plafond, de grote ramen en het glorieuze uitzicht. Tuin deed haar dubbele best met alle bloemen en het groen, het gemaaide gras. Het paradijs compleet.

013

Net toen we alles buiten hadden uitgestald, de tafel klaargezet, kussens en kleed als aankleding erover en de lekkernijen erop uitgestald, kwamen de eerste druppels. Manmoedig hielden we stand. We lieten ons niet gek tikken door een spatje. Het trok over en er kwam zowaar wat zon. We luisterden naar elkaars lief en leed en vakantieverhalen. Hoe heerlijk dat zo’n moment er tussenuit energie en kracht bracht. Met de start van een nieuwe school viel er van alles te verwachten en was er veel klaar te stomen. Ze zou het gaan redden. Ik wist het zeker.

019

Er kon ook nog een beoordeling langs komen van een laatst ingeleverde opdracht voor de master, vanmiddag. Al met al reuring genoeg in de tent. Halverwege de lunch begon het toch echt te spetteren. Gauw naar binnen om daar de feestelijkheden voor te zetten. De walsende rode vruchtendrank klonk als een volleerde toost op het goede leven in de grote wijnglazen.

011

We liepen na de maaltijd een klein rondje om de kop. Bewonderden het weidse landschap, de lelies in de sloot, die er nog steeds uitbundig bloeiden, de tuinen van de buren met een overdaad aan bloemen en de levende kleine have. Zomer in Holland ten voeten uit.

018

De oude speelde de verongelijkte en we lieten hem verder betijen. Terug in de Bernagie  kwam de verlossing per app. De opdracht was bekroond met een mooi cijfer, het licht stond op groen voor de allerlaatste opdracht en dan zou de master binnen zijn. Dat moest gevierd. Spullen ingepakt, het weggetje langs de sloot af en naar het oude dorp tuffen, waar het midden op het plein bij het oude raadhuis goed toeven was en de witte wijn heerlijk smaakte. Als bekroning kwam een hele familie van de oude school langs. Een uitgebreid omarmen in een uitbundige begroeting en een lichte weemoed om de goede oude tijd, die nog maar zo kort achter ons lag.

Nadat ik vriendin weer thuis had afgezet, vinkte de zon in volle glorie de dag af.

5 gedachten over “In volle glorie

Reacties zijn gesloten.