Uncategorized

De toon was gezet

Vanmorgen voor dag en dauw gezorgd dat de kleine blauwe netjes op het afgesproken tijdstip bij de garage stond om zijn drie opgelopen butsen onder handen te nemen. Met een oude gammele zwarte Nissan reed ik weer terug. Dat was wennen. Lage zit, een radiootje met handbediening, geen airco. Vier dagen bivakkeren dus. Des te heerlijker zal het straks weer zijn in mijn eigen vertrouwde kleine prins.

De vorige avond was het laat geworden. Een heerlijke verjaardag van vriendin wat uitmondde in een kleine reunie van het team van de oude school. We hadden elkaar lang niet gezien, dus mixten niet met de anderen, maar overbrugden de gevallen hiaten met het uitwisselen van alles wat op ons hart lag.  Verdriet, zorgen, nieuwe ontwikkelingen en een zweem van weemoed om alles wat niet meer was, wisselde zich in hoog tempo af. Een uur later dan gepland door de wijn en de lavendelkaas, door het niet los willen laten van die liefdevolle sfeer, doordat er nog zo veel te vertellen viel, gingen we uiteindelijk  toch. Warme omhelzingen en de belofte elkaar gauw weer te zien.

Het was een mooie afsluiting van een lange dag. Al redelijk bijtijds had ik die ochtend de dreiging van regen en onweer weerstaan en het tweede lege ladekastje naar de auto gesjouwd. Daar wist ik een lege blauwe tas, waar de lades in konden. Die tas kon om de schouder. Het kastje was zonder die ballast licht als een veertje. Het kostte dan ook nauwelijks moeite om het mee te nemen naar achteren. Om op adem te komen stond ik bij tijd en wijle stil met als troost en afleiding de bloeiende kattenstaarten, de wikke en de malve. Moeder eend waggelde met haar kroost snel richting sloot om veilig erin te plonzen toen ik langs kwam.

002Een kist zure appelen

Het was heerlijk. Of iedereen was nog op vakantie of men vond het weer te dreigend. Er was een prachtige donkere lucht, een kist zure appelen. De vogels hadden feest. Wormen, vruchten en zaden te over. Een paar appelen hadden de schranspartijen  overleefd. Door het raam zag ik achter de Bernagie het rijkbloeiende walhalla voor bijen en hommels aan springbalsemien en Guirlande d’Amour.

007Feng Shui in volmaakte harmonie

De kast ging op de wielkasten aan de achterkant, de andere kast ernaast en ‘klaar was Kees’. Perfecte afmetingen voor een gestroomlijnd resultaat. Ik voelde een volleerde Feng shui meester in me nederdalen. Als iets in harmonie is, voelt het goed. Dit paste als een handschoen.

004.JPG

Ik besloot binnen te blijven en in alle rust te gaan schilderen omringd door niet anders dan het gezoem van het kleine volkje, dat door het bovenlicht klonk. De goede aardstralen voor het juiste resultaat vibreren op deze plek. Alles lukte.

008

Eer ik het in de gaten had was het tijd om te gaan en appte vriendinlief dat ze me zou komen halen. Wat een verwennerij. Gereden worden voelde zo vorstelijk. Het feest begon derhalve al in de auto. 50 en een oude sok bij de deur, een lied voor de jarige. Een vrolijke ontvangst. De toon was gezet.

3 gedachten over “De toon was gezet

  1. “Het mooiste van alles dat wijsheid ons biedt om het leven prachtig te maken, is zonder twijfel vriendschap.” (Epicurus)
    Je mag het fijn ervaren.
    Jouw plekje, zo heerlijk mooi, binnen en door het raam.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.