Uncategorized

Een pleister op de wonde

Het werd een tweede dag van koest houden en lanterfanten. Het Ajaxlogo op Kluivert zijn borst was niet naar het zin. Dankbare verf die het euvel laat verdwijnen. Zodra het droog is een nieuwe poging, maar eerst even droog oefenen op het logo zelf met stift op zwart papier. Ingenieus lijnenspel om de hellebaard te verkrijgen.

Een mens moet wat als ze veroordeeld is tot de bank. Fysio vertelde maandag dat er meer rust nodig was om het vocht uit de knapknie te krijgen. Verantwoord bewegen. Geen wandelingetje naar de winkel, want vier trappen af, auto in, gassen en remmen, winkel doorstrompelen en daarna weer vier trappen op, was teveel van het goede. Tuin al helemaal een ontoegankelijk gebied. Dan maar genieten van het allerkleinste om me heen.

Die nacht had de Amaryllis van zuslief stiekem haar rokken extra opgeschud. Aan de korte stelen ontsprongen maar liefst vijf bloemen. Ze was een beetje gedeformeerd door haar gedrongenheid, maar in de zon een vlammende vreugde, een echte aandachttrekster.

Natuur dacht: ‘Wat binnen kan, kan buiten beter’ en schoof over het blauwe veld een watten wolkendek. Alsof de hemel om haar as naar beneden was geschoven. ‘Ik vlieg op mijn kop boven de wolken’ bedacht ik me en glimlachte bij dat beeld op het netvlies. Je hoeft niet ver te reizen om tot existentiële vragen te komen. De kleine Prins was dichterbij dan men denken zou. De amaryllis schudde haar blad en snoefde: ‘Uitslover’.

Tijd voor een rondje koken dwars door de kast. Eigenlijk was januari bij uitstek geschikt om daar mee bezig te zijn. Gisteren had ik de gekregen artisjok van zoonlief soldaat gemaakt. Waarachtig genieten, want luxe op het bord. Maar vandaag had ik de koelkast beloofd een eind te maken aan de volle groentenla, verzameld in de tijd dat zoonlief hier in huis bivakkeerde. Dat werd een uiensoep uit de krant van dinsdag en een prutje met de overgebleven Zaalouk, waar ui, champignon, tomaat en doperwt voor extra smaak zorgden.

Het stond nog op een laag vuur te pruttelen toen de bel ging. Daar kwam over de galerij de kleine dribbel aangerend, ‘Oma’, dikke knuffel om de knieën. Dochterlief er bedaard achter aan. Heerlijke Rooibos met honing, goud in de theeglazen en babbelen, terwijl Dribbel probeerde zicht te vermaken met de doos autootjes en tegelijkertijd er alles aan deed om de aandacht te trekken van die twee koutende vrouwen. Crackers leidden even af, maar het werd hem toch te bar. Dan maar, ondeugende blik in de ogen, met de autootjes gooien. Op een vermanende blik kwam protest. Twee armpjes over elkaar, boze wenkbrauwen en een rondje om de zuil in de kamer. Om vervolgens weer enthousiast thee mee te slempen. Lief en leed in hoog tempo, maar ook hier was het ‘Aandacht, aandacht, geef mij aandacht’. Duidelijk. Vandaag was het ‘De dag van de Aandacht’. Voor mij graag, want een beetje zielig, voor de schone kunsten van de natuur, voor vergeten groenten en voor Dribbel en zijn moeder. Een beetje aandacht laat alles groeien.

Een lieve email van een blogvriendin met een uitnodiging om gastblogger te zijn. Geen beter moment dan dit. Het voelde als een warme deken en het hart maakte een sprongetje. Benjamin deed mijn boodschappen en ik zette zijn aardappelen op en verwarmde de oven voor. Om half acht kwam er een verlossende bel. De post had een pakje. Of ik het kon komen halen. Natuurlijk had ik nee moeten zeggen, maar ik was zo blij dat het er eindelijk was. Het zou tussen twee en half vijf komen, maar met deze gekte was het bikkelen voor die arme jongens. De buuf snelde ook naar beneden. Toen hij me zag strompelen, werden zijn wangen rood van schaamte en mompelde hij een excuus. Ik lachte zijn schaamte weg, blij als ik was met de weinige beweging van die dag en met mijn aanwinst. Een nieuwe jas en sjaal, een sjiek geval. Misschien wel te sjiek, maar mooi en lekker wijd, geschikt voor dikke truien. In dagen met minieme aandacht is extra verwennerij een pleister op de wonde.

13 gedachten over “Een pleister op de wonde

 1. Roeien met de riemen die we hebben al maakt het wel eens verdrietig, maar jij bent een ster in het zien en het genieten van de dingen die je na aan het hart liggen, ook nu je beperkt bent. Ik ben blij dat je binnenkort gaste wilt zijn ❤️

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank lieve Ellie, ik vond het zo’n eer. Ik waardeer je hooglijk. Inderdaad hoop ik je in de toekomst eens op te zoeken. Wat een prachtige lucht was dat hè. En die snoever van een amaryllus maar gloeien. ❤

   Geliked door 1 persoon

   1. En zeker gaan wij elkaar ontmoeten, eerst jij als gaste op mijn blog en daarna ‘in het echt’ als we weer wat meer vrijheid mogen hebben. Tot die tijd steunen we elkaar hier met een woord of een like of een hartje 🍀❣️

    Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel Lieve.Zon maakt alles mooier. Alhoewel. Het stof in de kamer verdubbelde spontaan in de binnenvallende zonnestralen. Ik negeer het nog even, nou ja, doe het hoognodige. Haha. Dat laatste hoop ik voor ons allen van harte ❤

   Geliked door 1 persoon

 2. “Beware voor het stapeleffect” ik tuin er ook iedere keer weer in en moet het dan bekopen met een opslotte rug of nek. Alle handelingen ontleden in kleine stapjes en kijken wat wel en niet kan is de kunst. Heerlijke blog met kleine gelukmakertjes en een prachtige jas Ber. Er komt echt weer een moment dat je er lekker mee naar buiten kan. Beloofd!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat vooruitzicht is heerlijk Emmy, daar kikker ik van op. Opstapelen en slechten zijn eigenlijk alle twee leuke bezigheden voor een thuiszitter ❤ Tel je zegeningen. ❤

   Geliked door 1 persoon

 3. Die nacht had de Amaryllis van zuslief stiekem haar rokken extra opgeschud. Aaan de korte stelen ontsprongen maar liefst vijf bloemen. Ze is een beetje gedeformeerd, door haar gedrongenheid, maar in de zon een vlammende vreugde, een echte aandachttrekster.

  +++

  Een ‘femme fatale’?
  Met een paar schoonheidsvlekjes…

  Een a te veel. Aan haar kortgerokte stelen.
  En nu en dan een u waar ze liever een iota had gezien.

  Geliked door 1 persoon

  1. Absoluut een Femme Fatale, lonkend naar de zonnestralen. Dank dank, dank voor de schoonheidsfoutjes en nog een derde grote maar nu hersteld. Haha. Niet nagelezen. ❤

   Like

Reacties zijn gesloten.