Uncategorized

Tijd voor nieuwe ervaringen

In de ochtend eerst maar eens een stukje zomergasten gekeken. Inez Weski is een integere vrouw met een stevig zelfbeeld. Als er iemand is die bewust leeft, is zij het wel. Haar persoonlijkheid schittert door alle woorden heen. Hiet zit iemand die weet waar ze voor staat. Gaandeweg het gesprek wordt mijn respect voor haar alleen  maar groter. Ze beheerst als geen ander de ‘Kunst van het zwijgen’.  Het is een verademing in deze tijd van complottheoriën, vermeende goeroes, hysterie. Een week lang goed voor iedere ochtend een half uur kijkplezier. Het is het hoogste goed. Gewoon te zijn, zonder veronderstellingen en aannames, maar de informatie op je af kunnen laten komen, zonder waardeoordeel te vellen. Daarbij zelf ook puur te blijven, zonder de emotie te kleuren rond je persoon en weinig tot niets vrij te geven over je privé-leven. Dat zouden veel meer mensen moeten oefenen. Inez, je bent eenheld

Ze startte trouwens met een beeldschone animatiefilm van al wat jaren geleden, waar ik van het bestaan niet wist. ‘Fantastic Mr Fox’ van regisseur Wes Anderson naar het boek van Roald Dahl, een van de weinige boeken van zijn hand die nog ontbreken in mijn verzameling Dahlboeken. Vos wil niet langer wonen in een hol onder de grond, want dat zorgt ervoor dat hij zich arm voelt. Hij wil hoger op. Als hem dat lukt ligt de weg open, letterlijk, naar een nieuw begin.

IMG_0957

De tuin lag er heerlijk bij, hier en daar moest het uitzicht weer open gesnoeid worden en viel er wat onkruid te wieden. Even daarvoor had ik bij de Hema twee bestelde foto’s opgehaald. Het had wat voeten in de aarde, want het bleek dat er ergens een foutje op de lijn zat. Met veel geduld zocht men mee naar oplossingen. Daar hou ik van, een klantgerichte vriendelijke service. Een van de foto’s wil ik op doek, maar het is door de gelaagdheid moeilijk te realiseren. Een onvervalste uitdaging dus. Vandaag ga ik die aan in Castricum. Doek mee, foto mee, oud laken mee om het natte doek terug te kunnen vervoeren. Straks is alles klaar voor het experiment en anders gaan vriendinlief en ik samen wat opzetten, wie weet. Lekker sparren, want dat mis ik af en toe. Het is voeding bij uitstek voor nieuwe ideeën. Dan is de Bernagie maar een stille broedplaats.

IMG_1193 (1)

Om te zien hoe een en ander werkt ga ik, naar de foto, aan de slag met aquarel. Heerlijk om te doen. Daar draait het om. Stort je in het proces, ook daar ligt inspiratie te wachten.

Thuis is er een volgend stukje ‘Weski’. Ze laat ons authentieke beelden zien in een fragment van de film ‘Dawson City: Frozen time’ over de goudkoorts in 1896 in Klondike, Canada. De beelden zijn schrijnend. Het laat zien hoe mensen in staat zijn om elk gevoel voor bewust handelen  te vergeten om wat voor reden dan ook en koortsachtig,als kuddedieren, ergens achteraan te lopen. Voor gisteren was het genoeg informatie. Er kon niets meer bij.

Pluis ligt lekker te soezen aan het voeteneinde. Ze slaapt haar schoonheidsslaapje en kan dat heel lang volhouden, jaloersmakend ontspannen. Heerlijk om in de vergetelheid te verzinken en nergens meer om te malen. Dat wil ik beter onder de knie krijgen. Nu buitelen te vroeg allerlei beelden door elkaar heen en gaat inslapen niet vanzelf als ik eenmaal wakker ben geworden. Buiten nemen de geluiden toe, de dag ontwaakt. Tijd voor nieuwe ervaringen.

 

Een gedachte over “Tijd voor nieuwe ervaringen

Reacties zijn gesloten.