Uncategorized

Zelfs sfeer uit neonlichten

In de brievenbus liggen de liefste wensen. Voorzichtig haal ik de diverse enveloppen eruit. Sinds Zomerbriefjes en Klein Geluk Post heb ik weer een update qua waarde omtrent de brievenbus gemaakt. Waardevol en liefdevol. Die twee dingen. Er wordt aan je gedacht, er wordt extra moeite genomen een postzegel uit te kiezen(de mooiste)en een wandeling naar de brievenbus te ondernemen en er staan extra mooie wensen en gedachten in prachtig beeld gevat, in een zo mogelijk nog mooiere enveloppe. De dag kan niet meer stuk. Zonnestralen zijn het, regelrecht hartverwarmend.

IMG_9207

Van een lieve trouwe bloglezer kreeg ik een bedankje voor het hele jaar mijmeringen. Daarvoor had ik ook nog per boodschap onder de blog een dergelijke dankbetuiging gekregen. Het maakt me verlegen, maar ook heel blij, omdat ik weet dat er mensen zijn die kracht en positiviteit uit de verhalen kunnen plukken. Ik ben, op mijn beurt, net zo gelukkig met die ontvankelijkheid van hen.

Vanmorgen per ongeluk ‘Dag Schat’ tegen mijn vrouwelijke huisarts gezegd. Het was eigenlijk een groot compliment. Omdat ze een en al luisterend oor was. Het leek op thuiskomen, een stukje woordeloos begrijpen hoe het met je is, dat zijn kwaliteiten die ik zo waardeer en zeker als een arts daar mee behept is. Dat nam niet weg, dat ik toch een afbouwkuur van de Prednison als bonus mee kreeg. ‘Even de winter doortrekken’ heet het. Jammer, het is niet anders.

IMG_9199

Schat dus, dat zeg je niet tegen een dokter. Wel tegen mijn kleinzoon. Hij en ik kregen van Sint een middagje ‘Alone Home, de theatervoorstelling’ te zien. Hilarisch met op het eind een hoog moralistisch gehalte. Dat vond ik spijtig en dat stuk van het verhaal ging over alle hoofden van de jonkies heen, maar er waren geweldige scènes bij. Ik heb zo verschrikkelijk gelachen. Het geluid was niet optimaal, ik vroeg even rond en deed vervolgens de belangrijke ontdekking, dat vooral mijn geluid niet helemaal optimaal was. Haha. Dat weet ik al heel lang, maar het is iets wat ik voortdurend wens te vergeten. Annie M.G. Schmidt had een lange litanie met haar ouderdomsgebreken en ze heeft gelijk gehad. Elk jaar kan er een streepje bij op de lijst van onvolmaakt oud worden. Dat maakte voor kleinzoon niets uit. De Maccie was het ultieme slotakkoord.

IMG_9206

Heerlijk om met mijn kleine wijsneus op pad te zijn. Hij herkende stukken tekst, die mijn pet te boven gingen en omgekeerd. Hij wilde er boven de Fristi wel over door mijmeren. Volgende keer heb ik hem een Frans restaurant beloofd, want mijnheer is gek op kaas, en niet zomaar kaas, maar heerlijk Franse kaas. Boven Brie en Camembert, worden de authentieke ronde schimmelende kazen verkozen. Het bloed kruipt in dit geval wel waar het gaan kan, dus in de Franse venen, dankzij de Franse genen. Het wordt tijd om de jongens te ontMacdonalden. Ze zijn er aan toe.

Naast ons-oma met kleinkind-zat een andere generatie-moeder met puberzoon-die zich afvroeg of haar zoon niet liever met een jong meisje op stap ging dan met zijn oude moeder. Ik beet stevig op het puntje van mijn tong, maar omdat je op elkanders lip zit, kon ik het toch niet laten te zeggen, dat dat probleem in de jaren over zou gaan. Dan nemen ze hun oude moeders juist weer graag mee uit. Toch gaf het net dat tintje meerwaarde aan die formica eetfabriek. We glimlachten naar elkaar en ook puberzoon deed mee. De glimlach der herkenning, de glimlach van empathie, de glimlach van voordeel trekken uit de kleinste dingen, zelfs sfeer uit neonlichten.

 

6 gedachten over “Zelfs sfeer uit neonlichten

  1. Zo fijn Mies, om te weten. dan krijgt het publiek een gezicht. Heerlijk ook de reacties. Ik wens je een liefdevol en heerlijk Nieuw Jaar! ❤

   Like

 1. Sfeer kan je scheppen .. ik lees je blogs graag en elke keer raak je me ’op elkaars lip zitten’ hahaha. Blij met je kundige huiaarts ondanks dat jij niet wil en zij dit wel kan voorschrijven en jij het wil slikken. misschien geft het je in 2019 energie om ook een ander hulpmiddel toe te staan op je ouwe dag. Ken je beter horen oma!! “Wat?”

  Schat zeg jij niet tegen je huisarts. Mijn revalidatiearts kreeg drie zoenen nadat ik goed naar had geluisterd en bedankte voor haar tijd en geduld. Bedenk nu pas dat de co.assistent het meest verbaasd zal zijn geweest. Kan het hier wel schrijven, als ik het vertel lijkt het ontremd.. zij en ik weten beter.

  Blij dat ik De Dom zie liggen. Het hoogste punt van Utrecht, mijn rev.arts en haar team stijgen daar ver boven uit.

  Wens je een goeie winter en nog veel uitjes en wetenswaardigheden die je kan delen. 😘 gemengde drie zoenen op je wangen 😘

  Geliked door 1 persoon

  1. O, dat kan ik me helemaal voorstellen van die revalidatiearts. Iemand die open staat en meedenkt is vanzelfsprekend een empathisch mens. Haha. Ja een gehoorapparaatje, maar zuslief worstelt al heel lang met hard en zacht in haar apparaat. Dus ik weet het nog niet. De Dom was ons markeerpunt na de vakanties met Pa en Ma net als Douwe Egberts. Heel veel goede winterweken met droog en zonnig weer, dan kan het niet stuk. Dank voor de drie zoenen, ontvangen en drie dikke zoenen terug! Ook voor jou een mooi jaar, liefdevol en dragelijk. Liefs ❤

   Like

Reacties zijn gesloten.